Meesterschap ontdekken

Ik heb mij verschillende maskers aangemeten waardoor ik jou precies dat deel van mijzelf kan laten zien waar IK mij veilig bij voel. Waardoor ik mij soms in mijzelf kan terugtrekken om niet meer door jou geraakt te kunnen worden of dat ik juist heel zichtbaar wordt en kracht en zelfverzekerdheid naar je uitstraal.
Doordat ik in mijn leven verschillende maskers heb verzameld kan ik telkens een ander deel van mijzelf tonen. Ik kies dan onbewust voor een deel van mij, een masker, dat mij het best dient in ons contact. Dat voelt vertrouwd en veilig en maakt dat ik het gevoel heb alles onder controle te hebben.
Met hulp van mijn masker wordt ik groot, of juist heel klein, neem ik ruimte in of laat ik de ruimte aan jou, treedt ik op de voorgrond of trek ik mij juist terug in mijzelf. Al die maskers……. Ze passen mij als een tweede huid.
Alle maskers samen – dat ben IK.
Zo ben ik nu eenmaal.

 
 

Jezelf beschermen

Jouw gecreëerde beeld of beelden van jezelf neem je mee in de ontmoeting met de ander. Als het dragen van een masker waarmee jij je werkelijke zelf beschermd. Om niet (weer) geraakt te worden in wie je werkelijk bent en kunt zijn.
Bijvoorbeeld om je te beschermen tegen:

  • Autoriteit
  • Intimiteit
  • Contact
  • Verwachting
  • Kwetsbaarheid
  • Afhankelijkheid

Het afzetten van een masker is afzien van de bescherming en toelaten wie er tot dan niet mocht of kon zijn. JIJ….. Jezelf!
Kwetsbaar, in contact met jezelf ėn in contact met de ander. Waarin je toegankelijk kunt zijn en tegelijkertijd je eigen grens bewaakt. Autonoom!

Bewust Worden om je er vervolgens bewust van te Zijn hoe je nog steeds gebruik maakt van het beschermen van jezelf. Een bescherming die eens keihard nodig was om te kunnen overleven en inmiddels flink aan waarde heeft ingeboet. Het zijn stappen die ook ik zet en heb gezet om mijn Meesterschap te ontdekken, te ontmaskeren. Te leren zijn wie ik ben.

Meesterschap ontmaskeren

Jouw Meesterschap ontmaskeren kent geen quick-fix. Het begint met jezelf te leren kennen, te erkennen en lief te hebben. Jezelf, zonder maskers, ontmoeten.
Met persoonlijke coaching, een workshop of een opstelling. Een DiSC-profiel of binnenkort met de training -ontmasker je Meesterschap.

Maak vrijblijvende contact met ėėn KLIK. Ik neem snel contact met je op.

 
Op mijn blog pagina schrijf ik over onderwerpen die jouw Meesterschap raken.

Delen is fijn: