Voorkeursgedrag in Beeld

Wat je motiveert, brengt je in beweging

Ben JIJ gemotiveerd om problemen op te lossen en snelle resultaten te behalen wat maakt dat je dominant kunt zijn? Of ben je gemotiveerd tot overtuigen en beïnvloeden van de ander met daarbij een stevige dosis enthousiasme en optimisme?
Het kan ook zijn dat je gemotiveerd bent om een berekenbare omgeving te creëren en je iemand bent die geduldig is en goed kan luisteren. Of herken je van jezelf dat je gemotiveerd bent om hoge standaards te bereiken en dat je vooral let op precisie en nauwkeurigheid met de intentie om moeilijkheden te vermijden?
Oftewel: Welk voorkeursgedrag past bij jou?

Ontwikkel je eigen gedragsstijl

Ieder van ons heeft zijn sterke punten, maar ook punten die je begrenzen. We zijn het meest effectief in die omgeving waar we onze sterke punten kunnen inzetten. Daar staat tegenover dat we in andere situaties tegen onze grenzen aan kunnen lopen en daarmee veel minder effectief kun zijn. Hoe groter je eigen inzicht in je kwaliteiten en je begrenzingen hoe beter je in staat bent om je eigen gedragsstijl te ontwikkelen. Een gedragsstijl waarmee je in meer verschillende situaties succesvol kunt zijn.

Leren van sterke- en knelpunten

DiSC is een hulpmiddel waarmee jouw voorkeursgedrag, je sterke punten én je begrenzingen in beeld worden gebracht. Zelfs die sterke- en knelpunten die zich nu nog in jouw blinde vlek bevinden.
Ik zet DiSC op verschillende manieren als hulpmiddel in:

  • Voor meer persoonlijke zelfkennis.
  • Als onderdeel van de training voor Teams.
  • Als ondersteuning voor een sollicitatie procedure.

Jouw persoonlijk DiSC profiel samen laten stellen? Neem (vrijblijvend) contact op mbv. onderstaand formulier:

Er zijn veel verschillende assessments om uit te kiezen. Ik heb gekozen voor ‘Everything DiSC’. Lees meer over deze bewezen partner. (engels)

Delen is fijn: