Kom landen in je relatie

 “Als horizontaal wordt doorkruist 
door wat verticaal is gebonden 
wordt liefde opgerekt 
tot de rek eruit is”

patronen zijn er, veelal onbewust

Het nieuwe heeft voorrang

Start je een relatie, dan start je, vanuit systemisch perspectief, een nieuw systeem. Dit systeem heeft voorrang op het systeem wat je hebt verlaten. Terwijl je tegelijkertijd nog gebonden kunt zijn aan het oude systeem. Als mede-ouder blijf je gebonden aan je vorige relatie. En jij blijft kind van je ouders. Ben jij je ervan bewust welke patronen je meeneemt uit jouw familiesysteem? En/of uit vorige relaties?

de ernstige gevolgen van ontkenning

Loyaliteit is een liefdesband  

Liefdesband op een onbewuste laag. Een definitie van loyaliteit. Loyaliteit tussen enerzijds kind-ouders-grootouders en anderzijds naar naar echtgenoot, collega of broer/zus. Tijdens het leven kruisen deze loyaliteiten elkaar. En kunnen dan flink botsen.

Ontkenning van deze onbewuste liefdesband (loyaliteit) heeft ernstige gevolgen. Net als verbreken, vermijden of beschadigen van loyaliteitsbanden. Het raakt en beïnvloedt het welzijn van huidige en komende generaties.

“Een nieuw systeem – een nieuwe opgave – waarin je alles wat je achterlaat opnieuw zult vinden. In een andere vorm, in een andere gedaante.

leven vanuit je unieke plek

Wat je door wil geven

Je kunt onmogelijk doorgeven wat je niet eerst hebt ontvangen. Als energie in het familiesysteem stokt komt magische liefde in beweging. Loyaliteit aan ‘de groep’ is een overlevingsstructuur. Het onbewust innemen van een nieuwe plek lijkt de oplossing. En elke volgende relatie start jij vanaf je magische plek. Zélfs als je afwijst wat jou is overkomen en dat voor je kinderen wilt stoppen. Gebonden staat Verbonden in de weg.

Praktische informatie 

 

Veel patronen spelen zich af op een onbewuste laag. Een persoonlijke relatieopstelling geeft inzicht hoe je daarin bent verstrikt. Onbewuste loyaliteit houdt patronen stevig in de greep. Met persoonlijke 1 op 1 begeleiding kun je dergelijke patronen doorbreken.

Een begeleidingsgesprek vraagt een investering van € 100,00 voor 1,5 uur.

Een begeleidingsgesprek voor twee personen is € 175,00 voor 90-120 minuten.

Je kunt zelf je eigen afspraak inplannen.

Indien gewenst hebben we vooraf telefonisch contact.

Veelgestelde vragen

 

Moet ik eerst een relatieopstelling hebben gedaan voordat ik kan beginnen met coaching?

Nee, dat is niet strikt noodzakelijk. Als systemisch coach gebruik ik tijdens coaching ook de werkvorm opstellingen. Door (samen) een relatieopstelling te doen als startpunt heb je de gelegenheid om samen te onderzoeken wat er is. Je kunt besluiten het daarbij te laten of om aanvullend gecoacht te worden. Samen of individueel. Het blijft altijd maatwerk.

Hebben mijn/zijn/haar onbewuste patronen die ik in mijn relatie ontmoet altijd te maken met loyaliteit?

Loyaal zijn aan, bewust of onbewust, is een sterke kracht. Zeker onbewust is er een innerlijke drijfveer om te doen wat je “moet” doen. Loyaliteit aan de verschillende systemische gewetens ligt doorgaans aan de basis.  Het systeem dat de meest invloed heeft op de vorming van je geweten is je gezin van herkomst: het gezin waar je opgegroeid bent.

Kan ik mijn kinderen ‘systemisch vrij’ maken?

Ja en nee. Je kunt je kinderen ‘systemisch vrij’ maken voor dat stuk wat jij in het systeem van herkomst hebt opgelost. Wat is gezien en een plek heeft gekregen. (Daarvoor kunnen meerdere opstellingen /begeleidinggesprekken nodig zijn).

Wat nog niet is gezien/opgelost in het systeem komt soms pas generaties later bij iemand uit het systeem terecht zonder dat deze daar ‘weet van heeft’.

Zijn de coach gesprekken vergelijkbaar relatietherapie?

Er zijn overeenkomsten. Een belangrijk verschil is het instapmoment. In de coach gesprekken vergroot je inzicht en bewustwording op wat jij meebrengt in het nieuwe systeem. Met de intentie om deze inbreng te toetsen op geldigheid en waarde voor je huidige relatie. Wat heb ik te laten en wat wil ik behouden. Samen bepalen we de inhoud. 

Is er meer informatie over loyaliteit?

Ja. Ik heb een blog geschreven waarin ik naast verticale en horizontale loyaliteit 4 vormen van loyaliteit bespreek. De overdreven-; de gespleten-; de negatieve- en de onzichtbare loyaliteit.

het ongekende leren kennen

Meer over Joan 

Een relatie beginnen? Het was helemaal geen vraag. Het gegeven voorbeeld werd eenvoudig gevolgd. En dan blijkt het uiteindelijk verre van eenvoudig te zijn. Wat is bespreekbaar en wat gaat gelijk (al dan niet onbewust) ondergronds. In een tijd waar rituelen zijn afgedankt, praten pijnlijk of te moeilijk was, mocht je het zelf gaan uitzoeken. Maar hoe geef je het ongekende door? Weet je welkom!

Contactgegevens

Joan Meints

Adres: Schepersweg 7
7938 RA Nieuw-Balinge (Dr)
Email: welkom@joanmeints.nl
Mobiel: 06-41829111

KvK: b54702410
BTW: NL001508190B58

 

Stuur me een berichtje.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Heeft de aangeboden informatie vragen opgeroepen? Eerst persoonlijk contact omdat je nú een stap wilt maken? Stuur een berichtje. Ik reageer snel!