Opstellen-in-Drenthe.nl

Familieopstellingen in Drenthe

Je herkent je eigen vaste patronen. En hoe graag je deze patronen ook zou willen doorbreken, het lijkt wel alsof die patronen sterker zijn dan je eigen wil. Na verloop van tijd komt dan de vraag: ‘Hoe komt dit toch?’ het maakt je nieuwsgierig naar de bron van jouw knellende vaste patronen.

Elke maand familieopstellingen

Met een (familie)opstelling wordt er snel doorgedrongen tot de kern van een probleem of patroon. Door in de opstelling zelf te ervaren, te zien en te voelen waar en wanneer de energie wel kan stromen en waar deze blokkeert, krijg je zicht op de richting waar jouw oplossing zich bevindt. Tegelijkertijd ontstaat er dan een gevoel van verbinding met waar je vandaan komt en de plek die je daarin inneemt. Na een familieopstelling ervaar je meer vrijheid en een gevoel van authenticiteit: ‘nu klopt het’.

Jouw vraag gaat altijd over jou

In Systemisch werken nemen we als uitgangspunt dat we onderdeel uitmaken van (verschillende) systemen. Elk systeem, bijvoorbeeld jouw familiesysteem, of het systeem van de organisatie waar je werkt, blijkt gebaat te zijn bij een aantal principes die ervoor zorgen dat de energie in het systeem kan (blijven) stromen.

De drie principes….

 • Niemand die bij het systeem hoort wordt uitgesloten of buitengesloten van het systeem

  • Iedereen heeft zijn eigen unieke plek in het systeem

   • Er is een balans in geven en nemen

   Jouw opstelling is altijd persoonlijk en gaat over jou en niet over wat je graag zou willen veranderen bij de ander.

   Voor wie zijn deze familieopstellingen

   Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen geschikt, dus ook voor jou. Er is geen voorkennis nodig om als vraagsteller of representant deel te kunnen nemen aan een opstelling. Weet je daarom welkom met je vraag en/of nieuwgierigheid. Via mijn nieuwsbrief geef ik extra informatie over systemisch werken en opstellingen. Laat je inspireren!

   Waar en wanneer?

   De familieopstellingen worden begeleid in Smilde, gemeente Midden-Drenthe.
   Voor de familieopstelling is jouw bijdrage als representant € 30,00 pp. Als vraagsteller is jouw bijdrage € 50,00. De bijdrage kan op de middag/avond dmv pin of contant worden voldaan.


   Aanmelden graag via onderstaand formulier.

   De middag start om 13:15 uur en wordt plm. 17:00 uur afgesloten.
   Inloop met koffie, thee en water vanaf 13:00 uur.

   De avond start om 19:00 en wordt plm. 21:30 uur afgesloten. Inloop met koffie, thee en water vanaf 18:45 uur.   Aanmelden

    De bevestiging van je reservering wordt automatisch naar het opgegeven email-adres verstuurd. Controleer je spambox als er geen bevestiging is ontvangen.

    Extra info:

    Locatie van de Familieopstellingenavond: Smilde, Leemdijk 14c
    Elke opstelling is een stap in je zoektocht naar meer helderheid over Jezelf.
    Familieopstellingen werken op de diepste lagen van het onbewuste en helpen om onverwerkte, verdrongen of onderdrukte familiale aspecten te verwerken.
    Blijf op de hoogte van opstellingen! Aanmelden:

    Na er al veel over gehoord en gelezen te hebben, nu meegedaan als representant.

    Een bijzondere ervaring, waarin veel duidelijk en zichtbaar wordt voor de vraagsteller maar mij zeker ook wat oplevert. De openheid waarin dingen gedeeld worden met elkaar is al mooi en wat me opvalt is dat we aan de basis vaak met dezelfde dingen worstelen. Fijn om me zo spontaan in te voelen in het levensverhaal van de ander en bijzonder te ervaren dat ik het soms voelde verschuiven naar m’n eigen vragen en ervaringen. Wordt zeker vervolgd! Dank voor je fijne en rustige begeleiding daarin. 

    Vera

    Het was voor mij de eerste keer dat ik een familieopstelling heb gedaan en ik vond het een heel bijzondere ervaring! Het wordt op een kundige en relaxte manier begeleid door Joan wat een fijne sfeer met zich mee bracht en het veilig genoeg voelde voor mij!

    Ik kan het zeker mensen aanraden om hier de opstelling te doen!

    Mirjam

    Mijn eerste keer als vraagsteller.
    Best spannend maar toch ook stoer van mijzelf om eindelijk verder te durven kijken in dit thema. Mij realiserend dat het wel eens heel anders kon zijn dan ik al die jaren heb gedacht dat het was.

    Deels was het anders dan ik mijn leven lang heb gedacht. In weer een ander stuk werd ik meegenomen in iets dat herkenbaar was.

    Kortom ik heb er echt ontzettend veel aan gehad. Het heeft mij op een bepaalde manier de ogen geopend. Een aantal dagen erna ben ik ziek geworden. Veel om te verwerken? Uit mijn systeem te krijgen? Weet dat het goed is!

    Joan dank je wel voor je hulp. Maar ook de representanten, jullie wil ik ook bedanken voor jullie inzet in dit “spel”. Regina.

    Mijn ervaring was geweldig. Ik kon me niet echt een voorstelling maken van een familie opstelling. Hoe gaat dat dan. Maar het is wonderbaarlijk zo’n proces. Je zie de persoon tegenover je veranderen in de persoon die je op dat moment ingezet hebt. Er komen zoveel nieuwe inzichten. Vragen worden duidelijk, problemen worden ook duidelijk.

    Ik kom heel graag weer terug om nog meer duidelijkheid te krijgen. De begeleiding is heel goed.

    Ammerens

    Ha die Joan, wat was het weer mooi gisteravond! En dank je wel voor het inzicht van mijn opstelling. Machtig prachtig. Gilia