Kuieren met (systemisch) perspectief

Kuieren met perspectief

Het lijkt wel of in het laatste jaar wandelen opnieuw is uitgevonden. Op zich niet verwonderlijk. Wandelen of kuieren ontspant, het geeft energie en belangrijk: kuieren, wandelen, doe je in de buitenlucht. Zelf heb ik het afgelopen jaar ook meer gewandeld dan ooit. Alleen en samen.
Kuieren: Op je gemak wandelen.

Samen kuieren in de natuur. Soms naast elkaar lopend, dan weer achter elkaar. Stilstaand bij een prachtig vergezicht. Observerend, absorberend, de metaforen die de natuur biedt op je in laten werken. Je kijkt even naar elkaar en af en toe kijk je naar ‘binnen’. De meest heldere inzichten krijgen de ruimte om zich aan je te manifesteren.

Waarom kuieren met (systemisch) perspectief? Het combineert jouw vraag met een ontspannende wandeling. En in die ontspanning kan de spanning op jouw vraag/thema iets afnemen. Door met een systemische blik te kijken naar jouw vraag zoom ik uit. Zodat vragen als vanzelf ontstaan: Hoe verhoud jouw thema zich tot een groter geheel? Wat betekent dit thema voor jou? Als je in plaats van focussen uitzoomt, een stapje terug zet, dan creëer je de mogelijkheid van een nieuw perspectief.

Het kijken met een systemische blik is gestoeld op een drietal principes zoals die worden toegepast in het systemisch werken:

Neem jij de plek in die jou toebehoort?

Mag ieder lid van het systeem er ook werkelijk zijn?

Is er een balans in geven en nemen?

Drie vragen die je op weg kunnen helpen dát te doen wat JIJ kúnt doen om de energiestroom weer op gang te helpen.

Wandelen en vervolgens zelf de regie pakken

Kuieren met systemisch perspectief kan voor jou de opmaat zijn om zelf regie te pakken. Misschien om te concluderen dat je graag meer begeleiding wilt op jouw thema. Maar ook (gewoon) een ontspannen manier van kennis maken zijn met mij en mijn manier werken als coach en begeleider.

Ik nodig je graag uit voor een rondje kuieren van plm. 1,5 uur. Start- en eindpunt is mijn praktijkruimte in Nieuw-Balinge. (Op een paar honderd meter afstand van de heide) Elke vraag of thema die je meebrengt is oké.

De bijdrage voor deze wandeling is € 30,00. Dag en tijdstip in overleg.
Weet je welkom!

*) Systemisch werk wordt op verschillende wijze vormgegeven. Een familieopstelling, een organisatieopstelling, een opstelling met ‘blokjes’ maar ook een systemisch gesprek maakt hier onderdeel van uit.

Samen kuieren?