Ontmoeting met de man

“Zet jouw schaduw
in het licht opdat
jouw geschiedenis 
mag helen”

licht en schaduw

Je bent meer dan je kent

Ontmoet de man

Wie ben ik eigenlijk? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf. Tot mijn omgeving én tot mijn doel? Wat wil ik ten diepste doen in dit leven? Waar word ik gelukkig van? Vijf existentiële vragen! Als man zijn we niet verwend met voorbeelden hoe hier antwoord op te geven. Wat vaders zelf niet hebben ontvangen is lastig doorgeven aan de zonen.

Kom contact maken met je hart én je gevoel. Laten we als groep de man, die ook in onszelf is, ontmoeten. En de schaduw naar het licht brengen.

kijken, luisteren, vertellen, voelen, ervaren

Wortels in herkomst

De overgang van adolescent naar volwassenheid is delicaat. Rituelen uit voorbije tijden zijn verdwenen. We hebben zelf een weg te vinden. En tegelijkertijd worden we geconfronteerd met de vraag: Wie of wat is de man? Het voorbeeld wat we hadden blijkt niet meer te volstaan. Laten we samen ervaringen delen, lachen, huilen en geschiedenis helen. Systemisch kijkend naar de wortels van ons bestaan.

Kijken, luisteren, vertellen, voelen, ervaren en helen.

 

 

 

 

geworteld

Alle kennis die we hebben is de kennis van anderen. Van onszelf hebben we niets, dan slechts degene die wij zijn en ook die is gevormd door anderen.

– Herman Masthoff

man in geel

verzamelen van puzzelstukjes

Ervaar de bedding

De man in jezelf ontmoeten. En je tegelijkertijd gedragen en ingebed weten in de groep. Als jouw puzzelstukjes op zijn plaats vallen kan dat confronterend zijn. Luisterend naar de verhalen van anderen ervaar je (h)erkenning. Jij staat niet alleen op de weg die je alleen hebt te gaan.

Dat geeft kracht, bemoedigd en laat je stevig wortelen in verbinding met de groep. Weet je meer dan welkom!

Praktische informatie 

 

Vier weken lang één avond per week.

Een kleine groep mannen komt samen op een unieke locatie midden in de natuur van Nieuw-Balinge. Twee vragen geven richting:

“Wat wil jij ten diepste doen in dit leven en waar wordt jij gelukkig van?”

Voor deze 4 sessies -Ontmoet de man in jezelf- is je investering € 160,00

Veelgestelde vragen

 

Voor wie zijn deze bijeenkomsten bedoelt?

Deze bijeenkomsten zijn bedoelt voor mannen. Globaal vanaf 30 jaar, maar dat is geen strikte regel. Mannen die er voor openstaan om antwoorden te zoeken op existentiële vragen. Door te kijken, te luisteren, te vertellen, te voelen en te ervaren.

Wat is het doel van deze vier bijeenkomsten?

In de bedding van een groep mannen onderzoeken wie wij zijn als man. Wat is onze identiteit. Hoe hebben wij ons in deze tijden te verhouden. 

Waar jij in je leven tegen aan loopt, een thema wat je wilt bespreken. Systemisch onderzoeken, een opstelling, een voordracht ……. Het format is vooral bedoelt om ruimte te geven voor jouw onderzoek en het opdoen van (gemeenschappelijke) ervaringen. 

Ik heb weinig/geen ervaring met "persoonlijk werk". Is dat een bezwaar?

Nee, dat is geen bezwaar. Wellicht is dit jouw opstap om jezelf te kunnen ontmoeten.

Wat wordt er bedoelt met "de schaduw?"

Wat in de schaduw zit mag er (van jou) niet zijn. Je hebt het verdrongen en daarmee in het onbewuste geplaatst. Het is een overlevingsstrategie om je aan te passen aan de wensen van je omgeving. Ken je het kritische stemmetje in je hoofd ook? Dat is een deel van jou wat je ergens voor wil behoeden. Ga je de clown uithangen als het in gezelschap te ongemakkelijk voor je wordt? Ook dat is een deel van jou. Met als overeenkomst dat zij spontaan de regie van je handelen kunnen overnemen. We hebben allemaal een heel scala aan persoonlijkheidsdelen. Waarvan enkele heel invloedrijk voor jou kunnen zijn. Bij trauma wordt een deel of delen van jezelf uit lijfsbehoud afgesplitst. Intergratie van afgesplitste delen is onderdeel van het werken met trauma of traumatische gebeurtenissen. In blog artikelen komen onderwerpen als schaduw en delen vaker aan de orde.

Wat wordt er bedoelt met "de geschiedenis helen?"

Wat is geweest kan niet ongedaan worden gemaakt. Het kan wel betekenis krijgen. En vanuit die betekenis kan er meer worden gegeven dan ooit is ontvangen. We helen de geschiedenis.

zonder oordeel is het veilig

Meer over Joan 

Kijk uit, hij is wel gevoelig. Wat ik nu kan omarmen is eens anders geweest. Indirect kreeg ik deze zin te horen. Afschuwelijk. Zo wilde ik helemaal niet worden gekend. Ik wilde krachtig overkomen, resoluut, daadkrachtig. Om daarmee te kunnen voldoen aan mijn voorbeeld.

Dat het ook anders kon zijn had ik niet geleerd. Er verstreken dan ook veel jaren voordat juist dát deel van mij uit de schaduw en in het licht mocht komen.

Contactgegevens

Joan Meints

Adres: Schepersweg 7
7938 RA Nieuw-Balinge (Dr)
Email: welkom@joanmeints.nl
Mobiel: 06-41829111

KvK: b54702410
BTW: NL001508190B58

Stuur me een berichtje.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Heeft de aangeboden informatie vragen opgeroepen? Eerst persoonlijk contact omdat je nú een stap wilt maken? Stuur een berichtje en ik reageer binnen 24 uur!

(Geen reactie ontvangen? (Bel of app: 06-41 82 91 11)