Online opstelling

Online opstelling – een opstelling op afstand. En laat ik gelijk maar de meest gestelde vraag beantwoorden. “Werkt dat wel?”…… “JA, het werkt”. Nog voor er sprake was van ‘corona’ werd er al over de hele wereld online opstellingen begeleid. En in de afgelopen jaren is deze vorm van een opstelling, deels gedwongen door de omstandigheden, steeds meer gemeengoed geworden. In mijn praktijk begeleid ik online uitsluitend persoonlijke opstellingen. (max. 2 deelnemers)

De vorm van online opstellen

Voor toegang tot het ‘wetende veld’ – waaruit wordt geput tijdens (alle vormen van) een opstelling – is je kunnen verbinden met dit veld voldoende. Aandacht nemen om te landen en om te verbinden is de basis waarop elke opstelling is gegrond. En dat werkt voor deze vorm van opstellen op dezelfde wijze. Het opstellen gebeurt met abstracte afbeeldingen wat veel overeenkomst kent met een (live) persoonlijke opstelling met blokken. Op een gedeeld werkblad werkt de deelnemer onder begeleiding met zijn/haar eigen opstelling.

Is mijn vraag geschikt?

Een opstelling is een driedimensionale weergave van (een deel van) het systeem waar jouw vraag betrekking op heeft. Elke vraag kan óók online worden opgesteld. Zelfs als de vraag (nog) niet helder is te formuleren kan dát als uitgangspunt worden genomen voor een eerste opstelling.

Plan je eigen opstelling

Als je kiest voor deze vorm van opstellen, dan wordt de techniek toegevoegd aan wat nodig is om tot een werkbare opstelling te komen. Denk hierbij aan een goede en stabiele internetverbinding en een webcam. Daarnaast is een ruimte waar je ongestoord kunt werken noodzakelijk. Jouw opstelling kun je gemakkelijk zelf inplannen. Klik hier om jouw afspraak direct in te plannen. Liever eerst telefonisch contact? Appen of per mail afstemmen? Geen probleem! Klik hieronder voor snel contact:

Weet je welkom