Familie

opstellingen

in Drenthe

Familieopstellingen in Drenthe

Je herkent je eigen vaste patronen. En hoe graag je deze patronen ook zou willen doorbreken, het lijkt wel alsof die patronen sterker zijn dan je eigen wil. Na verloop van tijd komt dan de vraag: ‘Hoe komt dit toch?’ het maakt je nieuwsgierig naar de bron van jouw knellende vaste patronen.

Elke maand familieopstellingen

Met een (familie)opstelling wordt er snel doorgedrongen tot de kern van een probleem of patroon. Door in de opstelling zelf te ervaren, te zien en te voelen waar en wanneer de energie wel kan stromen en waar deze blokkeert, krijg je zicht op de richting waar jouw oplossing zich bevindt. Tegelijkertijd ontstaat er dan een gevoel van verbinding met waar je vandaan komt en de plek die je daarin inneemt. Na een familieopstelling ervaar je meer vrijheid en een gevoel van authenticiteit: ‘nu klopt het’.

Jouw vraag gaat altijd over jou

In Systemisch werken nemen we als uitgangspunt dat we onderdeel uitmaken van (verschillende) systemen. Elk systeem, bijvoorbeeld jouw familiesysteem, of het systeem van de organisatie waar je werkt, blijkt gebaat te zijn bij een aantal principes die ervoor zorgen dat de energie in het systeem kan (blijven) stromen.

De drie principes….

 • Niemand die bij het systeem hoort wordt uitgesloten of buitengesloten van het systeem

  • Iedereen heeft zijn eigen unieke plek in het systeem

   • Er is een balans in geven en nemen

   Jouw opstelling is altijd persoonlijk en gaat over jou en niet over wat je graag zou willen veranderen bij de ander.

   Voor wie zijn deze familieopstellingen

   Deze avonden zijn voor iedereen geschikt, dus ook voor jou. Er is geen voorkennis nodig om als vraagsteller of representant deel te kunnen nemen aan een opstelling. Weet je daarom welkom met je vraag en/of nieuwgierigheid. Via mijn nieuwsbrief geef ik extra informatie over systemisch werken en opstellingen. Laat je inspireren!

   Waar en wanneer?

   De maandelijks opstellingenavond wordt gehouden in Smilde in de gemeente Midden-Drenthe.
   Voor de avond vraag ik in 2021 een bijdrage van € 30,00 pp. van zowel de representant als van de vraagsteller. (In 2022 is jouw investering voor het opstellen van jouw vraag vastgesteld op € 50,00 en voor de representant € 30,00) De bijdrage kan op de avond zelf met behulp van pin worden voldaan.


   Aanmelden graag via onderstaand formulier, email of door het sturen van een Whatsapp (met vermelding van je naam) naar 06-41829111.

   De avond start om 19.30 uur en wordt tussen 22.00 en 22.30 uur afgesloten
   Inloop met koffie, thee en water vanaf 19.15 uur.


   Voor 2 november en 13 december is het niet meer mogelijk om je aan te melden als vraagsteller. De eerstvolgende mogelijkheid om jouw vraag op te stellen is 4 januari 2022, of door je aan te melden voor een persoonlijke opstelling.


   Aanmelden

    Extra info:

    Locatie van de Familieopstellingenavond: Smilde, Leemdijk 14c
    Elke opstelling is een stap in je zoektocht naar meer helderheid over Jezelf.
    Familieopstellingen werken op de diepste lagen van het onbewuste en helpen om onverwerkte, verdrongen of onderdrukte familiale aspecten te verwerken.
    Meer lezen over Familieopstellingen? Welke vragen kunnen er worden opgesteld? Klik hier voor extra informatie!


    Het was voor mij de eerste keer dat ik een familieopstelling heb gedaan en ik vond het een heel bijzondere ervaring! Het wordt op een kundige en relaxte manier begeleid door Joan wat een fijne sfeer met zich mee bracht en het veilig genoeg voelde voor mij!

    Ik kan het zeker mensen aanraden om hier de opstelling te doen!

    Mirjam

    Mijn ervaring was geweldig. Ik kon me niet echt een voorstelling maken van een familie opstelling. Hoe gaat dat dan. Maar het is wonderbaarlijk zo’n proces. Je zie de persoon tegenover je veranderen in de persoon die je op dat moment ingezet hebt. Er komen zoveel nieuwe inzichten. Vragen worden duidelijk, problemen worden ook duidelijk.

    Ik kom heel graag weer terug om nog meer duidelijkheid te krijgen. De begeleiding is heel goed.

    Ammerens

    Ha die Joan, wat was het weer mooi gisteravond! En dank je wel voor het inzicht van mijn opstelling. Machtig prachtig. Gilia

    Meer lezen over Systemisch Werk? Meldt je aan voor nieuws en berichten.