Seniorencoaching

begeleiding in een nieuwe levensfase

Seniorencoaching – een nieuwe levensfase

Seniorencoaching als begeleiding bij thema’s van een nieuwe levensfase. Want elke nieuwe levensfase heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Dus ook de ‘senior’ fase. Een levensfase waar je als mid-vijftiger al aan begint.

Verhalen is helen

Aan wie kun jij je verhaal nog vertellen? En nog eens….en nog eens? Verhalen vertellen en delen is helen. Vooral persoonlijke verhalen vol vreugde, verdriet, teleurstellingen of twijfel zijn daarbij gebaat. Want hoewel ieders leven een opeenstapeling van universele ervaringen is, het blijven altijd ervaringen die persoonlijk worden beleefd! Zoals bijvoorbeeld:

 • Ouder worden.

  • Alleen komen te staan.

   • Het verliezen van autonomie.

   • De kinderen los (moeten) laten.

   • Fysieke beperkingen.

   • Een partner met dementie.

    • Verlies van sociale contacten.

    Iedereen krijgt in een bepaalde levensfase te maken krijgen met een of meerdere voorbeelden als hierboven. En het is bekend dat ze door niemand op dezelfde manier worden beleefd en ervaren.

    Persoonlijke ervaringen zijn gebaat bij een luisterend oor. Omdat ieders persoonlijk verhaal er mag zijn. De positieve ervaring dat er met aandacht wordt geluisterd is dan ook een belangrijk onderdeel van de heling! Een luisterend oor zonder oordeel!

    Seniorencoaching is meer dan luisteren

    Luisteren is voor mij ruimte scheppen voor de verteller. De ruimte waarin verteld kan worden wat jou nú bezighoudt. Er mag woorden worden gegeven aan twijfel, aan waar jij  je heel tevreden of juist erg ontevreden over voelt. De ruimte waarin het mogelijk is om je uit te spreken over zingeving en (nog) van betekenis kunnen zijn. Luisteren is voor mij als coach/begeleider het vertrouwen schenken dat alles wat er is, er werkelijk ook mag zijn.

    Indien nodig als basis voor een volgende stap.

    Gehoord en gezien worden is een levensbehoefte

    Je verhaal mogen (blijven) vertellen is een krachtige vorm van heling. Gehoord én gezien worden in hoe het leven met al zijn bijzonderheden persoonlijk wordt ervaren. Het is een levensbehoefte van ons allemaal. En als er meer nodig is, dan maak ik gebruik van passende coach-methodieken.

    Want inderdaad…… soms is er meer nodig dan luisteren.

    Praktische zaken

    Ik werk als coach/begeleider vanuit mijn praktijkruimte in Nieuw-Balinge. Het is ook mogelijk om de gesprekken te laten plaatsvinden met behulp van videobellen. In het gratis kennismakingsgesprek van plm. 30 minuten bespreken we of en hoe wij samen een coach-traject of één of meerdere gesprekken kunnen opstarten.

    Het tarief voor de coaching in mijn eigen praktijkruimte is € 75,00 incl. btw per gesprek van één uur.


    JA, ik wil graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek!

     seniorencoaching-begeleiding in een nieuwe levensfase