seniorencoaching

Een nieuwe levensfase….

Seniorencoaching is een vorm van coaching die ouderen begeleidt bij specifieke thema’s zoals die aan de orde komen bij het ouder worden.

Seniorencoaching

Aan wie kunt u uw verhaal nog vertellen? En nog eens…en nog eens? Omdat het voor u zo vreselijk belangrijk is om dat verhaal te delen? Het verhaal vol vreugde, vol verdriet, of vol van twijfel?
Het leven is een opeenstapeling van universele ervaringen die persoonlijk worden beleefd. Dat maakt dat situaties als bijvoorbeeld:

 • ouder worden,

  • alleen komen te staan,

   • het verliezen van autonomie,

    • verlies van sociale contacten

    weliswaar voor iedereen kunnen gelden, maar toch door niemand op dezelfde manier wordt beleefd en ervaren. Het zijn vooral die persoonlijke ervaringen die gebaat zijn bij een luisterend oor. Niet om vervolgens te horen hoe het voor iedereen is of zou ‘moeten’ zijn, maar dat er met aandacht wordt geluisterd! Luisterend zonder oordeel.

    Seniorencoaching is meer dan luisteren

    Luisteren is ruimte scheppen waarin u woorden kunt geven aan wat u bezighoudt. Woorden geven aan twijfel, aan waar u zich heel tevreden of juist erg ontevreden over voelt. waarin u zit uit mag spreken over zingeving en (nog) van betekenis kunnen zijn.
    Luisteren is voor mij als coach/begeleider het vertrouwen schenken dat alles wat er is goed is zoals het is. Als basis voor een mogelijke volgende stap.
    Uw eigen innerlijke kracht en autonomie versterken, dwz. dat u als volwassen mens zelf nog grip heeft in en over uw leven. Als seniorencoach begeleid ik u in dit proces door vooral te luisteren, met u in gesprek te gaan en gebruik te maken van passende coach-methodieken.
    Want soms is er meer nodig dan alleen luisteren.

    Bij u of bij mij?

    Als Seniorencoach werk ik vanuit mijn eigen praktijkruimte in Nieuw-Balinge of in overleg bij u thuis. Coaching is, op basis van gelijkwaardigheid, doelgeleid werken aan uw vraag of vragen.
    Het (gratis) intakegesprek van plm. 30 minuten is de gelegenheid om kennis te maken. Daarnaast kunnen we in dit gesprek wederzijds ervaren of en hoe wij samen een coachtraject kunnen opstarten.Het tarief voor de coaching in mijn eigen praktijkruimte is € 69,00 incl. btw per gesprek.
    Het tarief voor seniorencoaching op uw locatie wordt in overleg vastgesteld. Gebruik maken van videobellen met Zoom, FaceTime of Skype is mogelijk.

    Aanvraag vrijblijvend gesprek of aanmelden voor coaching

    Stel uw vraag, vraag een (gratis) kennismakingsgesprek aan of meldt u aan via onderstaand formulier. Na ontvangst neem ik zsm contact met u op.