Jezelf Ontmoeten

coaching op identiteitsniveau

“In contact met alle delen van jezelf waarin
je op fysiek, psychisch en zielsniveau
aanraakt en je aangeraakt weet
daar ontmoet jij jezelf”

Je bent meer dan je kent

Jezelf gewaar zijn

Wie ben ik eigenlijk? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf. Tot mijn omgeving én tot mijn doel? Wat stimuleert mij en waardoor voel ik mij belemmerd? Jij bent meer dan alles wat je van jezelf kent. Omdat delen van jou zijn afgesplitst. In de schaduw zijn verdwenen. Vanuit loyaliteit of door een pijnlijk trauma. Wordt je bewust, gewaar, van ál je delen. Ook delen die er niet mochten zijn. Je mag ze leren kennen. Integreren in jezelf.

hard werkend op weg naar huis

Helen naar heel 

Heelheid is een universeel verlangen. Om heel te worden is élk deel van belang. Ook delen die je eens met reden hebt verdrongen. Helen is een werkwoord. Helen vraagt om aan te kijken wat ongezien wil blijven. Leer om je eigen tranen te huilen. Het is je kwetsbaarheid die wordt geopend. Pijnlijk en nodig om dieper in jezelf te komen. Om je verborgen delen te zien en aan te nemen. Ontsluit jouw potentieel en kom thuis in jezelf.

Joan heeft mij in enkele sessies geholpen om te
gaan met een probleem waar ik tegenaan liep. Door zijn aanhoudende, diepgravende vragen en het uitdagen tot nadenken over mijn handelen kwam ik tot de oplossing van dat probleem. Met zijn kennis en levenservaring wist hij, door aan de juiste touwtjes te trekken, mij een relaxter leven te laten leven. Dank!

– Wim

overal even herkenbaar

Identiteit onthuld

Waar jij jezelf ontmoet, kun je de ander ontmoeten. Kom in contact met al je delen. Inclusief die delen die jij naar je schaduw hebt verbannen. Zodat  jij op fysiek, psychisch en zielsniveau aanraakt en je aangeraakt weet. Gegrond, vanaf je eigen unieke plek in het geheel. Het maakt jou herkenbaar in wisselende situaties en contexten.
Dít is wie jij bent en mag zijn. Jouw identiteit.
Ik begeleid jou in die ontmoeting met Jezelf.

Praktische informatie 

 

Een coachgesprek kun je eenvoudig en snel zelf inplannen. Kies jouw moment van maandag t/m zaterdag. (Ook ’s avonds)  De investering voor jouw (particulier) coachgesprek van 75 minuten is € 115,00. (per 1-1-24)

Een coachgesprek voor twee personen is € 195,00 voor 90-120 minuten.

Weet je welkom in Nieuw-Balinge!

Veelgestelde vragen

 

Met welke vragen kan ik worden gecoacht?

Het antwoord op elke vraag is er al. Daar waar geen antwoord paraat is sta ik je bij om helderheid te verkrijgen. Ik loop (tijdelijk) ter ondersteuning mee in jouw proces. Als coach/begeleider werk ik vooral op identiteits- en zijnsniveau. Wie ben ik? Waartoe ben ik hier? Ontmoeting; Trauma; Innerlijk Kind; Delen; Schaduw; Onveilige hechting; Plek zijn kernbegrippen in mijn werk.

Wat is het verschil tussen een systemisch coach en andere vormen van coaching?

Coaching is een containerbegrip geworden voor diverse vormen van begeleiding. De verschillende namen die worden gebruikt duiden vaak op een invalshoek of werkmethode. Als systemische coach ga ik ervan uit dat wij in samenhang met elkaar deel uitmaken van verschillende systemen. Dat nodigt uit om in plaats van in te zoomen op de vraag, juist uit te zoomen. Wat is er nog meer? En wat nog meer? Hardnekkige problemen kunnen daardoor zomaar een oplossing blijken te zijn. Een oplossing voor een onderliggend probleem.

Is er een vergoeding mogelijk via mijn zorgverzekering?

Nee, dat is niet mogelijk.

Is er meer informatie over “delen” en “schaduw”?

Wat in de schaduw zit mag er (van jou) niet zijn. Je hebt het verdrongen en daarmee in het onbewuste geplaatst. Het is een overlevingsstrategie om je aan te passen aan de wensen van je omgeving. Ken je het kritische stemmetje in je hoofd ook? Dat is een deel van jou wat je ergens voor wil behoeden. Ga je de clown uithangen als het in gezelschap te ongemakkelijk voor je wordt? Ook dat is een deel van jou. Met als overeenkomst dat zij spontaan de regie van je handelen kunnen overnemen. We hebben allemaal een heel scala aan persoonlijkheidsdelen. Waarvan enkele heel invloedrijk voor jou kunnen zijn. Bij trauma wordt een deel of delen van jezelf uit lijfsbehoud afgesplitst. Intergratie van afgesplitste delen is onderdeel van het werken met trauma of traumatische gebeurtenissen. In blog artikelen komen onderwerpen als schaduw en delen vaker aan de orde.

Ik ben onder doktersbehandeling. Kan ik dan wel in coaching gaan?

Ik raad het je aan om vooraf met je arts in overleg te gaan of coaching een passende aanvulling voor jou kan zijn.

zonder oordeel is het veilig

Meer over Joan 

Jezelf ontmoeten. Mijn eigen reis in de ontmoeting lijkt wel oneindig. Elk onderwerp dat ik beetpak is als een met rook gevulde kamer. Rook die pas optrekt als ik alles in die ruimte heb aangekeken. En dan blijkt er weer een nieuwe deur te zijn. Die een nieuw deel van mij ontsluit om aan te kijken. Zo heb ik inmiddels al veel delen van mijzelf mogen verkennen en aankijken. Een ervaring die helpt om uit het oordeel te blijven.

Contactgegevens

Joan Meints

Adres: Schepersweg 7
7938 RA Nieuw-Balinge (Dr)
Email: welkom@joanmeints.nl
Mobiel: 06-41829111

KvK: b54702410
BTW: NL001508190B58

Stuur me een berichtje.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Heeft de aangeboden informatie vragen opgeroepen? Eerst persoonlijk contact omdat je nú een stap wilt maken? Stuur een berichtje en ik reageer binnen 24 uur!

(Geen reactie ontvangen? (Bel of app: 06-41 82 91 11)