Familieopstelling

“Om je plek te bereiken
moet je niet alleen
thuis opstappen, maar
ook uit manieren van kijken”

kijkend naar hoe en wat zich aandient

Familieopstellingen

Kom snel tot de kern. Ervaar waar de energie in je familiesysteem stroomt of stokt. Met behulp van resonanten in de opstelling. Blijft jouw vraag telkens weer opspelen? Zonder blijvende oplossing? Wellicht dat in de vraag dan zélf de oplossing zit.  Voor een dieper liggend probleem in de onderstroom. In de opstelling zoeken we niet dé oplossing. We laten ontstaan wat er al is. Vanuit ‘niet-weten’. Hoe dat werkt? Geen idee. Het werkt.

krijg zicht op helderheid

Nu klopt het

Familieopstellingen werken goed met levensvragen. Waarom voel ik mij zo verantwoordelijk? Of zo snel afgewezen? Wat is mijn plek in het geheel? Hoe komt het dat ik geen partner kan vinden? Waarom kan ik ‘geen maat’ houden? Ervaar zélf de energie in jouw systeem. Voel de verbinding met je oorsprong. Met de plek die jij daarin inneemt. Na een familieopstelling ervaar je meer vrijheid Een gevoel van authenticiteit: ‘nú klopt het’.

Mijn ervaring was geweldig. Ik kon me niet echt een voorstelling maken van een familie opstelling. Hoe gaat dat dan. Maar het is wonderbaarlijk zo’n proces. Je zie de persoon tegenover je veranderen in de persoon die je op dat moment ingezet hebt. Er komen zoveel nieuwe inzichten. Vragen worden duidelijk, problemen worden ook duidelijk. Ik kom heel graag weer terug om nog meer duidelijkheid te krijgen. De begeleiding is heel goed.

Ammerens

er is geen voorkennis vereist

Weet je welkom

De familieopstellingen zijn voor iedereen geschikt, dus ook voor jou. Er is geen voorkennis nodig om als vraagsteller of representant deel te kunnen nemen. Twijfel je (nog) over hoe je vraag te formuleren? Voor dat de opstelling start, scherpen we samen jouw vraag aan. Belangrijker is dat je vraag altijd over Jou gaat, Deze familieopstellingen hebben geen vastomlijnd thema. Weet je welkom met elke vraag. Vooraf contact? Geen probleem!

Praktische informatie 

 

Een familie opstelling met representanten (resonantie-personen) kun je op gezette tijden op zaterdagmiddag bijwonen. Op deze middag (13:00-17:30) kunnen er drie vragen worden opgesteld. De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Als vraagsteller is je bijdrage € 75,00. Als representant is je bijdrage € 30,00. Kijk voor actuele data in de agenda.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Veelgestelde vragen

 

Weet ik zeker dat mijn probleem/vraag wordt opgelost?

Het zou fijn zijn als ik die garantie zou kunnen geven. Helaas. We werken op een energetische laag wat soms direct iets oplost. Vaker is het een oplossingsrichting. Elke beweging die in het systeem wordt gemaakt rimpelt door het hele systeem. Vergelijk dit met de kringen die in het water ontstaan als er een steentje in wordt gegooid. Het effect van een opstelling kan zich snel laten zien, maar evengoed een tijd op zich laten wachten. Orde brengen in het systeem, zichtbaar maken wat niet gezien mocht worden en herstel van balans. In het ervaren van meer vrijheid en het gevoel dat het nú klopt geeft je een andere manier van kijken naar de oplossing.

Mijn vraag heeft betrekking op mijn werk. Kan dat ook?

Ja, dat kan zeker. Als de vraag maar over jou gaat.. Het lukt namelijk niet om in een opstelling het gedrag van jouw leidinggevende aan te passen. (Mocht dat je wens zijn). Je kunt een strikte scheiding ervaren tussen werk en privé. Toch neem je in beide systemen jezelf mee. En zoals je jouw plek in het familiesysteem inneemt, neem je jouw plek ook op je werk in. Er is veel overlap in de verschillende systemen. De vraagt bepaalt welke overlap zichtbaar wordt.

Ik weet niet of ik wel kan voelen, werkt het dan wel?

Leg je hand eens op een hete kachel. 100% zeker trek jij je hand snel weg. Je voelt de hitte en even later de pijn. Iedereen kan voelen. We zijn alleen verleerd om aandacht aan gevoel te geven. In een masculiene maatschappij staat voelen gelijk aan zwak. Gelukkig veranderd dit merkbaar. Een gevoelige man is geen uitzondering meer. En wordt steeds meer begrepen. “Wat neem je waar in je lichaam?” gebruik ik wel als vervanger van “voelen”. Eenmaal voorbij ongemak of schaamte neem je van alles waar.

Hoe werkt een familieopstelling?

Een familieopstelling is gericht op het ordenen van systemen. Waar iedereen zijn eigen energetische plek inneemt. Er balans in het systeem kan zijn. En waar ieder lid van het systeem daadwerkelijk wordt ingesloten. De levensenergie kan weer gaan stromen. Hoe het precies werkt? Daar is nog geen antwoord op gevonden. Wél dát het werkt.

Wat wordt er precies bedoelt met de onderstroom?

Op het strand zie je alle golven naar je toe rollen. De beweging is is zichtbaar. Wat je niet ziet is het onderwater terugtrekken van de zee. Deze beweging is heel krachtig en verrast menig zwemmer. Met vlagsignalen wordt voor de onderstroom gewaarschuwd.

De onderstroom in systemisch werken is de beweging die ongezien wordt gemaakt. In een groep kun je zien hoe elke deelnemer zich verhoudt tot de ander. Maar wat je niet ziet is wat ieder voor zich denkt. Welke onuitgesproken afspraken er misschien zijn gemaakt. Weerstand speelt zich vaak af in de onderstroom. Je ziet het niet openlijk, maar je voelt dat er iets is. Dat er tegenkracht aan het werk is. En je kunt er de vinger niet op leggen. In een opstelling weken we met die onderstroom. Voor zicht op meer helderheid.

een ontmoeting met gevolgen

Meer over Joan 

Najaar van 2015. De ontmoeting met Angelien. Een met gevolgen. Waar houdt jij je mee bezig was mijn (netwerk)vraag? Met systemisch werk is het antwoord. En dát bleef als een haakje aan mij hangen. We hielden contact. Zes maanden later sta ik voor het eerst als representant in een opstelling. Een magische ervaring! De kiem voor een serie opleidingen was gelegd. Sindsdien is systemisch werk de grond van mijn begeleidingswerk.

Contactgegevens

Joan Meints

Adres: Schepersweg 7
7938 RA Nieuw-Balinge (Dr)
Email: welkom@joanmeints.nl
Mobiel: 06-41829111

KvK: b54702410
BTW: NL001508190B58

Stuur me een berichtje.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Heeft de aangeboden informatie vragen opgeroepen? Eerst persoonlijk contact omdat je nú een stap wilt maken? Stuur een berichtje en ik reageer binnen 24 uur!

(Geen reactie ontvangen? (Bel of app: 06-41 82 91 11)