IK en JIJ

een thema relatieopstelling

“Een relatie is
een wisselwerking tussen
mensen op basis van een
ervaren loyaliteit”

Ik en JIJ

de existentiële vraag

Waar ben IK?

Welke plek neem ik in? Heb ik wel een plek? En als ik een plek heb mag ik die dan ook van IK innemen? Het zijn existentiële vragen. Vragen die gaan over jouw bestaan als mens. Veel groter gaat het niet worden. 

Deze thema opstelling staat in het teken van jouw bestaan. Een onderzoek in het veld, samen met representanten. Hoe IK zich verhoudt tot JIJ is een werkveld op een diepe gevoelslaag. En een diep gevoelde ontmoeting laat altijd sporen na.

we leven in dualiteit

Door JIJ bestaat IK

IK is een weerspiegeling, een reflectie van JIJ. Je kunt niet zonder ‘de ander’ bestaan. Ook al heb je soms een neiging om je helemaal af te zonderen. IK is ego. IK is hoe jij je verhoudt tot de ander. Dat zet de zin “zo ben IK nu eenmaal” in een ander perspectief.

IK is een overlevingsstructuur. Wat IK ook maakt tot een bron van hulp. In een wereld zonder IK is er geen JIJ. Alleen maar WIJ. Maar voor nu leven we (nog) in dualiteit.

Bewust worden en bewust zijn

Voor relaties is afbakening belangrijk. Onderscheid hebben in verantwoordelijkheden en taken. Zonder grenzen ontstaan er uiteindelijk verwarring over plek.

IK en JIJ

invloed en beïnvloeding van de relatie

Waar ben JIJ?

Je bent IK en je bent JIJ. Het is een perspectief. In deze opstelling gaat over jouw Relatie tussen IK en JIJ. Tussen jou en je werkgever, of baas. Je relatie met een partner. Met je buurvouw of buurman. IK en JIJ kan ook de relatie met je kinderen betreffen.

Relatie is een verbintenis. Of en hoe jouw relatie wordt beïnvloed door dynamieken vanuit jouw systeem van herkomst geeft inzicht.

Zicht op helderheid geeft rust en geeft richting.

Praktische informatie 

 

IK en JIJ vanuit systemisch perspectief.

Een thema opstelling over Relaties. Een ruimte en plek waar jij jouw vraag over IK en JIJ. Een plek om jouw relatie met Relaties te onderzoeken.

De thema opstelling wordt ’s avonds of gedurende een hele zaterdag ingepland in Midden-Drenthe. Voor de zaterdag mag je je eigen lunch meebrengen, ik zorg voor een heerlijke biologische vegan soep. Jouw bijdrage voor deze dag is €100,00 voor een opstelling en € 30,00 om deel te nemen als resonant. (je strippenkaart is ook deze dag geldig!)

Veelgestelde vragen

 

Praktische informatie

Deze opstellingen dag heeft als thema IK en JIJ, een Relatie.. Er kunnen maximaal 5 vragen worden opgesteld. Gedurende de dag is er volop thee, water en fruit aanwezig. Je mag je eigen lunch meebrengen, ik zorg voor een heerlijke vegetarische en biologische soep.  (voor de avond sessie kunnen er maximaal 2 opstellingen worden begeleid)

Heb je een strippenkaart dan kun je ook deze hele dag extra voordelig als resonant meebeleven. (Tip: koop samen een strippenkaart). De opstellingen dag wordt gehouden in de gemeente Midden-Drenthe. Exacte locatie volgt later. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen.

Wat mag ik verwachten?

Er is een try-out ingepland. Kijk snel in de agenda!

Ik heb weinig/geen ervaring met "opstellingen". Is dat een bezwaar?

Nee, dat is geen bezwaar. Deze thema dag is voor iedereen geschikt. We werken samen in een relatief kleine groep van maximaal 15 mensen. Het is mijn ervaring dat veiligheid en onderlinge verbondenheid snel wordt gevoeld. Als resonant/representant kun je ook de strippenkaart gebruiken. Dit is een extra voordelige manier van deelnemen in een opstelling. (TIP: koop samen een strippenkaart)

Wordt ingevuld na de try-out

Wordt ingevuld na de try-out

een ontmoeting met gevolgen

Meer over Joan 

Najaar van 2015. De ontmoeting met Angelien. Een met gevolgen. Waar houdt jij je mee bezig was mijn (netwerk)vraag? Met systemisch werk is het antwoord. En dát bleef als een haakje aan mij hangen. We hielden contact. Zes maanden later sta ik voor het eerst als representant in een opstelling. Een magische ervaring! De kiem voor een serie opleidingen was gelegd. Sindsdien is systemisch werk de grond van mijn begeleidingswerk.

Contactgegevens

Joan Meints

Adres: Schepersweg 7
7938 RA Nieuw-Balinge (Dr)
Email: welkom@joanmeints.nl
Mobiel: 06-41829111

KvK: b54702410
BTW: NL001508190B58

Stuur me een berichtje.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Heeft de aangeboden informatie vragen opgeroepen? Eerst persoonlijk contact omdat je nú een stap wilt maken? Stuur een berichtje en ik reageer binnen 24 uur!

(Geen reactie ontvangen? (Bel of app: 06-41 82 91 11)