Thema opstellingen

Voeding      Gezond-Ziek      Kind

 

“JIJ
tot jouw
thema’s van lev 
en over leven”

Jij tot voeding

zonder voeding geen leven

Jij tot voeding

Jij tot Voeding. Een Thema opstelling. Een persoonlijk onderzoek naar Voeding en hoe jij je daartoe verhoud. Wat betekent voeding voor jou? Voeding kan je leven beheersen. Het kan de macht óver jou hebben. Het kan je de macht geven. Je afhankelijk of juist onafhankelijk maken.

Zonder voeding is leven niet mogelijk. Je kunt je er niet aan onttrekken zonder definitief uit het leven te vertrekken. Dat maakt het groot. Heel groot.

Welke dynamiek speelt er voor jou rondom Voeding?

twee zijden van de zelfde medaille 

Gezond-Ziek en Jij

Gezond en ziek. Twee zijden van dezelfde medaille. Het een wordt omarmd. Het ander afgewezen. Het leven is een aaneenschakeling van polariteiten. Het een én het ander. Ondanks alle vooruitgang op het bestrijden van ziekte lijken we steeds minder gezond. 

Wat niet is te dragen laat je bukken. Wat te snel gaat wordt afgeremd. Wat niet te verteren is wordt uitgespuugd. Wat is jouw verhouding tot de polariteiten gezond en ziek? Wie ben JIJ in deze polariteit? In een opstelling kun je onderzoeken waar jij staat.

elke weg is nu, jouw juiste weg

“JIJ tot….. Thema’s van lev en over Leven.

Een thema opstelling helpt jou zichtbaar maken wat tot nu ongezien was.  

 

Jij tot Kind

alles is al in jou. maak de plek vrij.

Jij tot Kind

Jij tot Kind. Kind tot Ouder. Waarin je verstrikt bent geraakt wordt doorgegeven. Ongewild.  

Er is uit liefde een plek ingenomen. In plaats van je eigen unieke plek. Onbewust. Herkennen welke dynamiek ten grondslag ligt aan jouw vraag is de ingang. Erkennen de volgende stap. Jouw eigen plek nemen maakt de plek vrij voor je kind. 

In deze opstelling krijg je geen advies. Alles is al in jou. In een opstelling kan het ongeziene gezien worden.  En de plek krijgen die het toekomt.

Praktische informatie 

 

 Jouw thema opstelling vraagt een investering van € 90,00.  Voor representaten is de bijdrage € 30,00. Kijk in de agenda voor actuele data van deze groepsopstelling in Smilde. Representanten kunnen ook voor déze vorm van opstellingen hun strippenkaart verzilveren.

Thema opstellingen worden ‘onregelmatig’ ingepland. Ben je geinteresseerd in een thema opstelling en deze wordt (nog) niet genoemd in de agenda?

Stuur dan een bericht met jouw interesse.

Bij voldoende belangstelling wordt deze zsm ingepland.

Veelgestelde vragen

 

Wat is een Thema-opstelling?

Een thema-opstelling is een opstelling als andere. Het verschil is dat er wordt gewerkt met een vooraf bepaald thema. Omdat er meerdere vragen worden opgesteld rondom dit thema kunnen er verschillende lagen worden aangeraakt. Dat geeft zowel de vraagsteller als de representant nog meer diepgang op het onderwerp.

Daar waar de theorie een zinvolle aanvulling is, kan deze ook heel gericht worden gegeven. Omdat theorie je gemakkelijk in het hoofd brengt (en houdt?) zal ik deze altijd beperken.

Zijn andere thema opstellingen dan genoemde mogelijk?

Ja, dat is zeker mogelijk. Ik nodig je graag uit om kenbaar te maken waar je interesse naar uit gaat. Wellicht dat het vervolgens mogelijk is om jouw thema op te nemen in de agenda. Je kunt jouw wens via het formulier onder aan de pagina sturen. Telefonisch of een app kan ook. Voor de korte termijn zou je ook kunnen denken aan een persoonlijke opstelling (zonder representanten)

Lees meer over de "Jij tot voeding" opstelling.

Zoals de titel al aangeeft is het thema Voeding. Achter woorden kunnen unieke en persoonlijke verhalen schuilen. Dat geldt (zeker) voor voeding. Voeding is een bron van leven. Zonder voeding komt ontwikkeling in gevaar. In extremis: niet mogelijk.

Hoewel geestelijke voeding ook een bron van leven is, gaat dit thema juist over lichamelijke voeding. Of juist het ontbreken/tekort daarvan. 

Voor een opstelling over ‘geestelijke voeding’ verwijs ik je naar het Opstellen van Verlangen. 

Lees meer over de "Jij tot Gezond - Ziek" opstelling.

Als je lichaam of geest je in de steek laat raak je iets kwijt. Wat, dat is voor iedereen anders. Waar de een worstelt met vertrouwen duelleert de ander met controle. Waarom ik? Ziekte confronteert en gezond zijn wordt geaccepteerd. Schuldgevoel, schaamte, boosheid, verdriet, eenzaamheid zijn reacties op de onmacht.

Deze opstelling gaat niet over genezen of voorkomen. Deze opstelling is bedoeld om voor jezelf helderheid scheppen over jouw relatie met gezond en ziek. 

Lees meer over de "Jij tot Kind" opstelling.

Kinderen zijn een spiegel voor ouders. Kinderen kunnen ‘ongenadig’ teruggeven wat jij voor jezelf in je schaduw hebt weggestopt. Juist wat jezelf niet hebt verwerkt, of nog niet hebt kúnt verwerken, blijft om aandacht vragen. Vaak door je kin(eren).

“Ik wil niet dat mijn kinderen hetzelfde doormaken als ik”. Het woordje ‘niet’ is in deze zin een sleutelwoord. Haal dit woord weg uit de zin en je leest waar de aandacht vooral naar toegaat. In het ‘anders willen doen’ zit de herhaling opgesloten.

Deze opstelling gaat over jou. Krijg helderheid over jouw plek.

 

het ongekende leren kennen

Meer over Joan 

Ontkenning is de grote kracht van een overlevingsdeel. Wegduwen, verstoppen, ontkennen wat er óók is geweest. Het heeft er mede voor gezorgd hoe ik mijzelf heb ontwikkeld en heb gemanifesteerd in de wereld. Ook al zag ik het indertijd niet zo, het was overleven pur-sang. Ben ik nu vrij van alle belemmeringen? Helaas! Ik ontdek nog steeds nieuwe delen van mijzelf die erkend mogen worden. En heb ik nog pijn te nemen van wat er niet kon zijn.

In je bekken landen

Contactgegevens

Joan Meints

Adres: Schepersweg 7
7938 RA Nieuw-Balinge (Dr)
Email: welkom@joanmeints.nl
Mobiel: 06-41829111

KvK: b54702410
BTW: NL001508190B58

Stuur me een berichtje.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Heeft de aangeboden informatie vragen opgeroepen? Eerst persoonlijk contact omdat je nú een stap wilt maken? Stuur een berichtje en ik reageer binnen 24 uur!

(Geen reactie ontvangen? (Bel of app: 06-41 82 91 11)